Bitcoin met in hun kielzog vele andere cryptocurrency, zijn ongekend populair. Wat velen zich afvragen is wat de invloed van de corona pandemie is. Zeker in het eerste jaar van de pandemie kregen vele bedrijven enorme klappen te verwerken. Hieronder waren ook velen cryptobedrijven. Ook Bitcoin kreeg in eerste instantie het nodige te verduren. De koersen halveerden uiteindelijk zelfs. Zij wisten het tij echter wel te keren.
Huidige situatie
De koer van de Bitcoin kent de laatste maanden weer een stijgende lijn. In het voorjaar kreeg de cryptomunt een grote klap te verwerken. De koers van de munt zakte in enkele maanden tijd met meer als de helft naar beneden tot onder de 30.000 USD.
Of corona hier volledig verantwoordelijk was is lastig vast te stellen. Dat de pandemie van invloed was, staat voor iedereen wel buiten kijf.
De Bitcoin koers is echter weer aan het herstellen. Sinds enkele maanden zie we de waarde weer stijgen. Mede door verschillende positieve ontwikkelingen stijgt de koer van de belangrijkste cryptomunt weer.
Invloed coronacrisis
De VBNL, de Nederlandse branchevereniging van Bitcoinbedrijven, geeft aan dat zij verwachten dat de Bitcoin alleen nog maar waardevoller zal worden en in waarde zal stijgen. Om de crisis die na het uitbreken van de pandemie is ontstaan, zie je de verschillende centrale banken enorme hoeveelheden geld aanmaken. Dit doen ze om de crisis te kunnen bestrijden. Dergelijke acties gaan ongetwijfeld invloed hebben op de waarde van de Dollar en Euro en opzichte van activa die niet van de ene dag op de andere kunnen worden gecreëerd. Je ziet het terug in bijvoorbeeld de prijzen van huizen, maar dit zal ook voor de waarde van Bitcoin gelden.
Overige cryptocurrency
In het kielzog van Bitcoin zien we ook veel andere cryptocurrency floreren. Neem nu Ripple (XRP) dat officieel geen cryptomunt is. Maar wat is Ripple dan? Je moet het zien als een soort betalingsprotocol. In tegenstelling tot het decentrale Bitcoin en veel andere cryptocurrency is het in handen van één grote onderneming. Banken zijn enorm geïnteresseerd in deze digitale munteenheid. Een voordeel is ook dat transacties, ook buitenlandse, enorm snel worden verwerkt. Daarnaast zijn de transactiekosten enorm laag. Dit alles maakt het tot een heel interessante digitale munteenheid. Ook voor de beginnende belegger is het een prima keuze. Wil je meer weten of wil je Ripple aankopen? Kijk dan eens op de website van Anycoin waar je veel informatie over deze munt.
Dogecoin is een andere interessante cryptomunt. Tesla baas Elon Musk heeft deze cryptomunt gekscherend al eens aangeprezen. Het is algemeen bekend dat Musk een grote fan is van coins zoals Dogecoin. Nadat hij had verkondigd dat hij Bitcoin als betaalmiddel wil gaan weigeren, stelde hij zijn volgers op twitter de vraag of Tesla Dogecoin moet gaan accepteren. Zij grote schare trouwe volgers beantwoorden deze vraag in groten getale met ‘ja’. Het je plannen om een Tesla aan te schaffen of wil je advies over Dogecoin kopen, kijk dan eens op de site van Anycoin. Hier vind je alle benodigde informatie.